Šiuo metu sulėtėjęs gyvenimo tempas daugelį žmonių gali išmušti iš vėžių. O jeigu jūs, esate įpratę nemažai keliauti, nuolatinis laiko leidimas namuose tampa nemenku iššūkiu. Tačiau šiandien keliauti galime ne tik fiziškai, bet ir virtualiai, į pagalbą pasitelkdami internetą. Tokiose filmų bei serialų platformose kaip „Netflix“ galima atrasti nemažai turinio kelionių tema – tai puikus būdas atsipalaiduoti, trumpam pabėgti nuo realybės ir sužinoti naujų dalykų apie keliones bei mus supantį pasaulį.

Pasirinkimų yra tikrai daug daug, tad šį kartą atrinkome 15 “Netflix“ rodomų, žiūrovų ir kritikų puikiai įvertintų filmų apie keliones.

Galbūt jūs turite savo mėgiamų kino filmų apie keliones ir norite rekomenduoti jas kitiems.Tuomet pasidalinkite komentaruose!

Ir dar nepamirškime likti namuose ir saugoti save ir kitus, jog greičiau galėtume keliauti ir vėl! 🙏🌍

1. Eat Pray Love/ Valgyk, melskis, mylėk

Beprotiškai populiarus filmas. Biografinė romantinė drama yra tikras kino šedevras. Ši kino juosta apie moterį, turinčią sėkmingą karjerą ir svajonių vyrą. Netrukus ji ima suvokti, jog jos gyvenime kažko trūksta. Vidinė tuštuma pastūmėja moterį keisti gyvenimą ir ji, metusi saugų gyvenimą, išsiruošia į metus truksiančią kelionę aplink pasaulį…

2. Bekas

Papildomai norėtume pasidalinti ir 2012 metų filmu – „Bekas“. Ar dažnai įvertini, kokias nepaprastai brangias galimybes turi? Gali keliauti laisvai po beveik visą pasaulį, vieną rytą sutikti Balyje, o po 48 valandų jau gurkšnoti kavą Niujorke. Būtent per šį karantiną raskite laiko apgalvoti, kokią privilegiją vėl turėsite pasibaigus nelemtam karantinui. Filmas pasakoja apie du benamius brolius, kurie kino teatre pamatę superherojų nuspredžia nukeliauti į Ameriką ir apsigyventi su Supermenu. Tačiau susiduria su realybe ir iššūkiais. Mūsų rekomendacijomis tikrai puikiai praleisite pusantros valandos besimėgaujant šiuo filmu.

Filmas pastatytas 2012

3. Wild / Laukinė

Cheryl Strayed biografinė knygą „Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail“ 2014-ais metais buvo ekranizuota. Siužete pasakojama, kaip 1991 m. nuo vėžio mirus Šeril motinai, dvidešimt dvejų metų mergina nugrimzta į depresiją ir narkotikus. Maža to, išyra ir moters santuoka. Po ketverių metų, norėdama palikti tamsias šmėklas praeity ir išsivalyti, Šeril viena išsiruošia į 1,1 tūkst. mylių (1771 km) kelionę pėsčiomis palei Ramiojo vandenyno pakrantę žymiuoju Pacific Crest Trail.

4. The Way / Kelionė

Istorija prasideda skaudžiu įvykiu – gydytojas iš Amerikos atvyksta į Prancūziją pasiimti El camino de Santiago žuvusio sūnaus palaikų. Jis žuvo piligrimų žygyje per audrą. Užuot grįžęs namo, Tomas nusprendžia tęsti sūnaus kelionę ir netikėtai atranda skirtumą tarp gyvenimo, kurį pasirenkame, ir gyvenimo, kurį iš tiesų reikia gyventi. Tai filmas, kuris leis patirti įvairias emocijas, tačiau tikrai nebus paremtas vien sentimentais. 2010 metų filmas.

5. Into The Wild / Atgal į gamtą

Šiame filme istorija pasakoja apie puikų studentą, atletą Krisoferį, kuris ką tik baigė universitetą. Vietoje tolesnės karjeros, nieko nepranešęs savo artimiesiems, jis ne tik sunaikina savo kredito korteles ir paaukoja visas santaupas ($24,000) labdarai, bet ir leidžiasi į dvejus metus trukusią kelionę link išsvajotosios Aliaskos. Šis filmas pastatytas pagal Jon Krakauer romaną tuo pačiu pavadinimu.

6. The Motorcycle Diaries / Motociklininko dienoraštis

Tai biografinė drama, kurioje pasakojama jauno Ernesto Che Guevara istorija, kaip paprastas vaikinas tapo revoliucionieriumi. Veiksmas vyksta 1951-ais metais Argentinoje – jaunasis Ernestas su draugu prieš baigdami studijas ryžtasi apkeliauti beveik visą Pietų Ameriką. Du draugužiai susikrauna negausią mantą, šoka ant seno, gerokai apglamžyto motociklo ir leidžiasi į kelionę per gimtąją Argentiną, Čilę, Peru, Kolumbiją, Braziliją, kurios tikslas – Venesuela. Senutėlis motociklas lūžta, pasitaikius mažiausiam kelio nelygumui ir draugams tenka nuolatos stoti šalikelėse, kur papuola, vis įsiveliant į nesusipratimus. Tai nuostabi istorija apie savo žemyno pažinimą.

7. Tracks / Pėdsakai

Jei svajojate iš arčiau pamatyti Australiją – šis filmas jums. Jis paremtas tikra Robyn Davidson istorija, kuri leidosi į kelionę kartu su šunimi ir keturiais kupranugariais bei nukeliavo 2700 km Australijos dykuma iki Indijos vandenyno. Susidomėjusi „National Geographic“ atsiunčia fotografą, kuris turėjo įamžinti šią kelionę. Nors iš pradžių Robyn buvo nepatenkinta šia palyda, vėliau du žmonės susidraugauja. Tai filmas apie kelionę, kai norisi pabėgti, aplinkos pakeitimu pabandyti išspręsti problemas, atsinaujinti. Filmas pastatytas 2007 metais.

8. The Road Within / Kelionė be ribų

Mirus mamai, jaunas vaikinas Vincentas, turintis toureto sindromą, pasijunta blogiau ir atsiduria psichologinės pagalbos centre. Čia jis susipažįsta su Marija, kuri šiame centre gydosi nuo anoreksijos, ir Aleksu, kuriam nustatytas obsesinis kompulsinis sutrikimas. Kartu su vyriausiu centro gydytoju ir Vincento tėčiu, penketukas leidžiasi į kelionę, kurioje laužo visas taisykles. Kelionės tikslas – Ramusis vandenynas, kuriame bus išberti Vincento mamos pelenai.

9. The Art of Travel / Keliavimo menas

Po vidurinės mokyklos baigimo Koneris ketino vesti savo mokyklos laikų meilę. Deja šie planai žlunga ir į povestuvinę kelionę jaunuolis leidžiasi vienas – nusiperka pirmąjį pasitaikiusį bilietą ir patenka į Nikaragvą. Kelionėje po centrinę Ameriką jis sutinka porelę, kuri ketina kirsti Darieno tarpeklį (Darien Gap) per rekordiškai trumpą laiką. Koneris prisijungia prie jų. Tai indie tipo filmas, apie tikrąją keliavimo aistrą, kai kelionė keičia tave patį ir tavo gyvenimą.

10. One Week / Viena savaitė

Filmas prasideda gydytojo kabinete, kur pagrindinis veikėjas Benas sužino, kad jam 4 stadijos vėžys. Prieš pradėdamas sudėtingą gydymą Benas nusprendžia nusipirkti motociklą ir leistis į kelionę iš Toronto į Tofino, Britų Kolumbijoje. Nuostabūs vaizdai, būtini pamatyti objektai ir žinoma savęs ieškojimo kelionė, tačiau ne tik tai. Filme pamatysite gražiausias Kanados vietas esančias vakarų pusėje.

Filmas pastatytas 2008

11. The Darjeeling Limited / Kelyje su Dardžylingu

Emocionali Weso Andersono komedija apie tris brolius, kurie leidžiasi į kelionę siekdami sustiprinti savo ryšius. Jūsų laukia kelionė traukiniu po Indiją ieškant dingusios motinos ir daugybė komiškų situacijų. Šis filmas pilnas detalių: kiekvienas iš lagaminų ištrauktas daiktas, nuskambėjęs muzikinis kūrinys, pacituotas sakinys, perskaitytas poemos stulpelis yra labai reikšmingas. Prieš žiūrint šį filmą rekomenduojama peržiūrėti ir kitą trumpą to paties autoriaus filmą „Ševaljė viešbutis“ – filmuose susipina detalė, o mačiusiems pastarąjį suteikia reikšmingos informacijos filmui „Kelyje su Daržylingu“.

12. The Bucket List / Prieš pakratant kojas

Jau klasika tapęs filmas, kuris tikrai nepaliks abejingų. Morganas Frymanas (Morgan Freeman) ir Džekas Nicholsonas (Jack Nicholson) – du itin sunkia vėžio forma sergantys ligoniai, kurie nusprendžia sulaužyti ligoninės taisykles ir paskutines savo dienas nugyventi geriausiai, kaip tik gali. Džekas vaidina milijonierių, kuris, išsikalbėjęs su savo palatos draugu Morganu, sužino, jog jie turi daug bendro, o ypač neužpildytą svajonių sąrašą. Kai kurios svajonės paprastos – sužaisti pokerį Monte Karlo kazino, suvalgyti nerealų kiekį ikrų, pasivažinėti greičiausiomis mašinomis. Visa tai patirdami herojai sukuria tikrą, nuostabią draugystę.

13. Wildlike

Jei svajojate patirtį laukinį gyvenimą Aliaskoje – būtina pamatyti šį filmą. Jo herojė 14 metų mergina vardu Makenzė, vasarai išsiųsta gyventi su savo dėde į Džuną (Aliaska). Santykiai nesusiklosto ir mergina nusprendžia pabėgti bei grįžti į Sietlą. Tačiau ji nuklysta dar giliau į Alaskos gilumą. Ten ji sutinka vienišą keliautoją Bartletą ir toliau tęsia kelionę su juo, turėdama vilties grįžti namo. Gražūs vaizdai ir kelionė, padedanti atsigauti nuo traumų, įtrauks jus.

14. A walk in the woods / Pasivaikščiojimas miške

Į JAV sugrįžęs Bilas vietoj mėgavimosi pensija nusprendžia, kad jo laukia paskutinis nuotykis – žygis Apalačių keliu. Jo ilgis – 2200 mylių (3540 km). Kartu su juo į kelionę leidžiasi ir senas draugas Katzas, kuris planuoja išvengti mokesčių bei patirti nuotykių. Tuo tarpu Bilas tikisi ramybės ir ramių nuotykių. Bėda ta, kad draugai sirtingai supranta žodį nuotykis, o tada ir prasideda tikrosios linksmybės.

15. Jungle / Džiunglės

Keturi keliautojai leidžiasi į kelionę po Amazonės džiungles (Bolivijoje). Iš pradžių tai atrodo, kaip svajonių kelionė – keliautojai tikisi atrasti legendomis apipintą indų kaimelį, tačiau netrukus kelionė virsta košmaru. Nutikus nelaimei vienas keliautojų, Yossi, lieka vienas be jokio ginklo, o išgyventi jam gali padėti tik jo instinktai. Kelionė po džiungles privers išmokti pasitikėti tik savimi, nes gamta žmogui yra paruošusi daug mirtinų išmėginimų. Tai filmas, paremtas tikru įvykiu nutikusiu knygos autoriui Yossi Ghinsberg.