Tenerifė – amžino pavasario sala Atlanto vandenyne visai šalia Afrikos krantų. Čia puikus oras vyrauja beveik ištisus metus, gaivus vandenynas ir paplūdimių įvairovė, nuostabi gamta ir nedideli miesteliai, Teidės ugnikalnis ir netgi šiek tiek Sacharos smėlio. Ši sala daugeliui palieka neišdildomą įspūdį.

Kad atostogos Tenerifėje suteiktų daugiau džiaugsmo ir nuostabių akimirkų, siūlome:

 *Ekskursijas po salą autobusų;

*Bilietus į parkus: Siamo, Jungle Park, Aqualand, Camel Park ir t.t.

 *Pramoginius renginius: flamenko pasirodymai, viduramžių riterių turnyrai, įvairųs naktiniai pasirodymai.

*Išvykas laivais į vandenyną stebėti delfinų ir banginių;

 *Vandens sportą ir pramogas;

 *Išvykas džipais;

 *Įvairias pramogas gamtoje;

 *Automobilių nuomos paslaugas.

Jei norite pamatyti kitokią Tenerifę, pajusti vietinių gyvenimo ritmą, apsilanktyti pačiose įspūdingiausiose vietose, pažinti regiono kultūrą bei išbandyti neatrastus vietinius skonius, Lolita Jums padės suorganizuoti individualias keliones aplink salą. 


Dėl pageidaujamų paslaugų ar patarimų keliaujant po Tenerifės salą kreipkitės kelionių organozatorę – konsultantę Lolitą: 

+370 620 21857 (Viber, WatsApp) arba rašykite: keliones@tripservicegroup.com


Ekskursijų autobusu po Tenerifės salą aprašymus ir kainas galite rasti čia>>

Ekskursija į Teidę

 
Autobusu vyksime į Teidės Nacionalinį parką, trumpai sustodami Vilaflor – nedideliame unikalaus grožio, pušų apsuptyje esančiame miestelyje. Teidės Nacionalinis parkas visuomet apibūdinamas naudojant priesagą „-iausias“ 🙂 Tai lankomiausia vieta ne tik Tenerifėje, bet ir visoje Ispanijoje.

Sustosime “Roques de Garcia” apžvalgos aikštelėje, galėsite pasimėgauti įspūdingais kraštovaizdžiais, kurie atrodo lyg iš kitos planetos. Toliau vykstame link Teidė ugnikalnio (isp. Pico de Teide). Ugnikalnio aukštis yra 3718 m virš jūros lygio. Tai yra aukščiausia Ispanijos Karalystės viršūnė.


Teidės ugnikalnio kūgiška viršūnė stūkso senesniojo vulkano krateryje, didžiuliame gamtiniame smėlio ir pemzos amfiteatre. Senasis krateris, juosiamas 74 km ilgio sienos, yra oranžinių, purpurinių, tamsiai raudonų, pilkų uolų, išplėštų iš kalnų gelmių. Jas raižo kanalai ir griovos (cañadas), kuriuos išskobė išsilydžiusi lava. Visa teritorija dabar yra nacionalinis parkas Las Cañadas del Teide.

Ekskursija tęsiasi iki “Volcano Teide” bazės, kur keltuvo pagalba yra galimybė pakilti į viršų ir mėgautis nacionalinio parko vaizdais (pakilimas keltuvu neprivalomas ir į ekskursijos kainą neiskaičiuotas). Keltuvo bilietą galima įsigyti atskirai.

PASTABA: Nepamirškite šiltesnio megztinio ar striukės, nes pakilus į viršų jaučiamas žymus temperatūros skirtumas.


Kaina – 26 EUR/asm.
 

Nuotr. Nacionalinis Tenerifės parkas

Ekskursija Teide – Icod – Garachico – Masca

 
Autobusas Jus paims užsakyme nurodytu laiku iš nurodytos vietos, tuomet vyksime į nacionalinį Teidės parką, trumpai sustodami Vilaflor – nedideliame unikalaus grožio, pušų apsuptame miestelyje. Toliau vykstame į Teidės Nacionalinį parką.
Tai lankomiausia vieta ne tik Tenerifėje, bet ir visoje Ispanijoje.

Sustosime “Roques de Garcia”, kur galėsite pasimėgauti įspūdingais kraštovaizdžiais, kurie atrodys lyg iš ne žemiškos planetos.Važiuosime į Icod de los Vinos miestelį, kur auga garsusis tūkstantmečio medis Drago. Niekas nežino tikslaus jo amžiaus –  manoma, jog jam 1000 metų, o gal dar daugiau. Kad ir kaip ten būtų, kadaise tikėta, kad medis išaugo iš nugalabytų drakonų kraujo. Drago medis – Kanarų salų augalijos karalius. Geriausias jo vaizdas atsiveria iš Plaza de la Constitución aikštės.


Kita stotelė – Garachico miestelis, įsikūręs su įspūdingu vulkaniniu kraštovaizdžiu prie Atlanto vandenyno . Kadaise Garachico buvo vienas pagrindinių Tenerifės uostų, tačiau tai pasikeitė 1706 m., kai išsiveržė ugnikalnis ir užpylė uostą lava. Po ugnikalnio išsiveržimo čia susiformavo lavos baseinai.


Pietūs.*

Paskutinė stotelė – Masca – vienas iš gražiausių Tenerifės salos kaimelių, įsikūrusių šiaurės vakaruose Teno kalnų pakraštyje 650 m. aukštyje virš jūros lygio. Čia gyvena apie 90 gyventojų. Kaimelis su tikrais kanarietiškais nameliais ir akmenimis grįstais takeliais. Vietiniai pasakoja, jog jį mėgo netgi piratai, kurie čia atplaukdavo paslėpti savo grobio. Nuo šio kaimelio driekiasi takelis žemyn per Mascos tarpeklį, kuris veda vandenyno link.


Kaina – 36 EUR/asm.

*Pietūs neįskaičiuoti į kainą.

Nuotr. Masca kalnas Tenerifėje

Ekskursija aplink Tenerifės salą

Autobusu vyksime prie įspūdingų Los Gigantes uolų. Tai 700 m siekančias pakrantės uolos, nuo kurių atsiveria kvapą gniaužiantys peizažai bei senasis salos geologinis palikimas: gilūs tarpekliai, kalnagūbriai, dantytos uolos. Visai čia pat įsikūręs ir Los Gigantes miestelis, pavadintas šių didingų uolų vardu.


Kelionę tęsime į Garachico miestėlį. Kadaise Garachico buvo vienas pagrindinių Tenerifės uostų, tai pasikeitė 1706 m., kai išsiveržė ugnikalnis ir užpylė uostą lava. Po ugnikalnio išsiveržimo čia susiformavo lavos baseinai.


Toliau važiuojame į Icod de los Vinos miestelį, kur auga garsusis tūkstantmečio medis Drago. Niekas nežino tikslaus jo amžiaus – manoma, jog jam daugiau nei 1000 metų. Kad ir kaip ten būtų, kadaise tikėta, kad medis išaugo iš nugalabytų drakonų kraujo. Drago medis – Kanarų salų augalijos karalius.


Vykstame La Orotava miestelį. Čia pamatysime salos tradicinės architektūros pavyzdžiu laikomą Casa de los Balcones (namai su balkonais). La Orotava miestelį supa kalnai, kuriuose gausu pėsčiųjų takų, jais keliaujant atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.

 
Kelionę tęsime į Puerto de la Cruz miestelį, kur turėsite laiko apsipirkti, pasivaikščioti promenada ir papietauti (pietūs neįskaičiuoti į kainą).

 
Grįždami sustosime Candelaria miestelyje, kur aplankysime Candeliarijos bazikliką. Candelarijos bazilikos viduje pamatysite klasikines freskas bei arkas, nuostabias skulptūras ir vitražus. Bazilikoje nuolatos vyksta religinės apeigos. Rugpjūčio ar vasario mėnesį atvykę keliautojai gali pamatyti Šventųjų garbei rengiamas procesijas.

 
Kaina – 29 EUR/asm.

Nuotr. Los Gigantes uolos Tenerifėje

Ekskursija į La Gomeros salą

 
Autobusas Jus paims užsakyme nurodytu laiku iš nurodytos vietos. Iš Los Cristianos uosto keltu keliamės į La Gomeros salą.

La Gomera – viena jauniausių, mažiausių ir nelygiausių Kanarų salų. Tik valanda keltu ir Jūs jau nedidukėje kalnuotoje saloje, kurioje prieš pat išvykdamas į savo pirmąją kelionę, į Naująjį pasaulį, buvo apsistojęs garsusis jūrų keliautojas Kristupas Kolumbas.

Atvykstame į salos sostinę San Sebastian, kuri visus žavi savo siauromis gatvelėmis. Didžioji salos dalis – vaizdingi kalnų masyvai, apaugę vešlia augalija – linguoja palmės, sunkias kekes nokina bananai, į dangų stiebiasi gaiviai kvepiantys lauramedžių miškai. Čia gamtos grožis tiesiog gniaužia kvapą. Sustosime kalnų Mirador de las Carboneras apžvalgos aikštelėje, kurioje galėsite mėgautis Hermigua slėnio panorama.


Kelionė tęsiasi į Garajonay Nacionalinį parką, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai labai retas miškas, išsaugojęs daug lauramedžių ir medžio tipo viržių atmainų, kurių aukštis vietomis viršija 12 m!

Toliau vykstame į nedidelį Las Rosas kaimą, kuriame pietausime. Pietų metu bus pateikiami tradiciniai šios salos patiekalai. Taip pat čia susipažinsite su “švilpimo kalba” – neįprastu bendravimo būdu, kurį išrado senieji salos gyventojai. Sakoma, kad ši “švilpimo kalba” girdima net už kilometro. Kadangi sala yra labai nelygi, o vietiniai nenorėjo daug laipioti kalnais, sugalvojo švilpimą, kaip būdą susikalbėti, esant didesniam atstumui.


Keliaudami per gražų Hermigua kaimą, mes grįžtame į San Sebastijaną, kuriame  turėsite laisvo laiko. Jame galima aplankytiLa Torre del Conde (Grafo bokštas)La Casa de Colón (Kristupo Kolumbo namas)Asunción bažnyčią arba tiesiog pasivaikščioti po La Gomeros sostinę.


Keliamės atgal keltu į Tenerifę.


Kaina – 67 EUR/asm. 

Nuotr. La Gomera sala Tenerifėje

Ekskursija Santa Cruz – La Laguna – Taganana

 
Autobusas Jus paims užsakyme nurodytu laiku iš nurodytos vietos. Iš Tenerifės salos pietų vykstame į salos sostinę Santa Cruz. Atvykę į Santa Cruz turėsite laisvą laiką apsipirkimui, taip pat galėsite aplankyti pagrindines miesto aikštes – Plaza de España ir Plaza de la Concepción.

Po laisvo laiko vykstame į Tagananą, pravažiuodami San Andres žvejybos kaimelį ir Las Teresitas paplūdimį.
San Andrés –  nedidelis žvejų kaimelis, nuo Santa Cruz nutolęs apie 7 km. Iki II Pasaulinio karo čia buvo galima patekti tik stačiais, uolose iškaltais laiptais. Situacija kiek pasikeitė Tenerifėje nutiesus greitkelį. Tačiau ir šiandien, tai viena iš nedaugelio salos vietų, kur vis dar jaučiama kanarų idilė: siauros gatvelės, paprasti nameliai, mažos parduotuvėlės. Gyventojų kaime virš 4 tūkstančių, dalis jų vis dar gyvena iš senojo amato – žvejybos.

Las Teresitas – vienintelis šviesaus smėlio paplūdimys salos Šiaurėje (supiltas iš smėlio atvežto iš Sacharos dykumos).
Taganana autentiškas, ispaniškos dvasios su kanarų tradicijomis kaimelis, viena gražiausių salos vietų, kur galima pasimėgauti laukiniais peizažais. Čia jūs turėsite laiko pietums (pietūs neįskaičiuoti į kainą).

Vykstant į La Laguna, pasigrožėsite Las Mercedes miškais. La Mercedes vienas iš aštuoniolikos kaimų San Cristobal de La Laguna savivaldybėje.


La Laguna – jauniausias Tenerifės miestas amžiaus prasme. San Cristóbal de La Laguna (pilnas miesto pavadinimas) anksčiau buvo Tenerifės sostinė, vėliau ja tapo Santa Cruz. Šiandien šie abu miestai „susilieja“ ir sunku suprasti, kur vienas prasideda, o kitas baigiasi. La Laguna – miestelis su ypatingu senamiesčiu, siauromis gatvelėmis, tipišku Kanarų stiliumi pastatytais namais ir jų mediniais balkonais, vidiniais kiemeliais, aikštėmis, bažnyčiomis. La Laguna yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.


Grįžtame į išvykimo vietą.


Kaina – 31 EUR/asm.

Nuotr. Las Teresitas paplūdimys

Ekskursija Teidė – Puerto del La Cruz

 
Autobusas Jus paims užsakyme nurodytu laiku iš nurodytos vietos.


Vykstame į Teidės nacionalinį parką, tai lankomiausia vieta ne tik Tenerifėje, bet ir visoje Ispanijoje. Sustosime Roques de Garcia apžvalgos aikštelėje, kurioje galėsite pasimėgauti įspūdingais kraštovaizdžiais.

 
Po to vyksime link Teidė ugnikalnio (isp. Pico de Teide). Ugnikalnio aukštis yra 3718 m virš jūros lygio, tai – aukščiausia Ispanijos Karalystės viršūnė. Teidės ugnikalnio kūgiška viršūnė stūkso senesniojo vulkano krateryje, didžiuliame gamtiniame smėlio ir pemzos amfiteatre. Senasis krateris juosiamas 74 km ilgio sienos, yra oranžinių, purpurinių, tamsiai raudonų, pilkų uolų išplėštų iš kalnų gelmių. Jas raižo kanalai ir griovos (cañadas), kuriuos išskobė išsilydžiusi lava. Visa teritorija dabar yra nacionalinis parkas Las Cañadas del Teide.

  
Vykstame La Orotava miestelį – pamatysime salos tradicinės architektūros pavyzdžiu laikomu Casa de los Balcones (namai su balkonais). La Orotava supa kalnai, kuriuose gausu pėsčiųjų takų – jais keliaujant atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.

Kelionę tęsiame Puerto de la Cruz miestelį, kuriame turėsite laiko apsipirkti, pasivaikščioti promenada ir papietauti (pietūs neįskaičiuoti į kainą).

 
Grįždami sustosime Candelaria miestelyje, kuriame aplankysime Candeliarijos bazikliką. Candelarijos bazilikos viduje pamatysite klasikines freskas ir arkas, nuostabias skulptūras ir vitražus. Bazilikoje nuolatos vyksta religinės apeigos. Rugpjūčio arba vasario mėnesį atvykę keliautojai gali pamatyti Šventųjų garbei rengiamas procesijas.

Kaina – 30 EUR/asm.

Nuotr. Teidės ugnikalnis Tenerifėje

Ekskursija Puerto de la Cruz

 
Autobusas Jus paims užsakyme nurodytu laiku iš nurodytos vietos. Atvykstame šiaurinėje salos pakrantėje įsikūrusį žavingą miestelį Puerto de la Cruz – tai tipiškas Kanarų miestelis. Tenerifės mastu, tai visas miestas 🙂 

Puerto de la Cruz – jaukus miestukas su nedideliu senamiesčiu ir tradicinės kanarų architektūros namais. Visas miesto gyvenimas verda centrinėje aikštėje – Plaza del Charco.

  
Atvykę į Puerto de la Cruz turėsite laisvo laiko yra aplankyti Lago Martiánez – baseinų kompleksą po atviru dangumi, Botanikos sodą, papietauti arba tiesiog pasivaikščioti po miestelį (pietūs, įėjimas į Lago Martiánez ir Botanikos sodą į ekskursijos kainą neįskaičiuotas).

 
Siūlome aplankyti objektai: Lago Martiánez – baseinų kompleksas po atviru dangumi, tai greičiau baseinų oazė negu kompleksas. Skirtingo dydžio baseinai pripildyti jūros vandens, kuris čia patenka tiesiai iš Atlanto vandenyno. Viduryje didžiausio baseino įrengtas milžiniškas fontanas, aplink veši subtropinis sodas. Plaukiojant galima grožėtis čia pat ošiančiu vandenynu arba tolumoje matomu Teidės ugnikalniu. Didžiausiame baseine yra sala, joje veikia kazino ir restoranas. Kadangi bangos Puerto de la Cruz pakrantėje būna gana didelės ir paplūdimiuose neretai plevėsuoja geltona arba net raudona vėliavos, Lago Martiánez -puiki alternatyva maudynių mėgėjams.
Botanikos sodas, kuriame auga daugiau nei 3000 įvairių tropinių ir subtropinių augalų rūšių, daugiausiai atgabentų iš Pietų ir Centrinės Amerikos, Afrikos bei Australijos.

 
Kaina – 19 EUR/asm.