Išsiilgę saulės, gražių vakarų, keliautojai renkasi spalvingą kelionę  į neįprasto grožio ir klimato salą – TENERIFĘ. Čia, pabėgus nuo kasdienės rutinos ar niūrių orų, visus metus galima mėgautis nesibaigiančiu pavasariu bei vasara.

Kai 1833-iais metais Kanarų salos buvo išskirtos į dvi Ispanijos provincijas – Tenerifės Santa Kruso provincija ir Gran Kanarijos Las Palmo provincija, būtent Santa Cruz tapo visų salų sostine, o nuo 19 a. ji globoja vieną iš svarbiausių uostų. Tenerifė geografų lūpomis įvardinama kaip strateginė stotelė atsargų tiekimui ir kertinis akmuo tarp Europos bei Amerikos.
Sala apsupta kalnuoto reljefo, o keliautojų akis glosto statūs krantai. Keliaujant link Teidės nacionalinio parko galima pasijusti lyg mėnulyje, nes teritoriją juosia sustingusios lavos upės bei įvairių formų pilkos dykumos uolienos.
Žavitės gamta? Tenerifėje gražiausias metų laikas – vėlyvas pavasaris, kuomet visa gamta pražysta it naujai gimusi. Vertėtų nepraleisti progos žvilgtelėti į nacionalinį augalą – alavijinį ežeinį, dar kitaip vadinamą brangakmenių bokštu (Echium wildpretii), galintį užaugti net iki 3 metrų aukščio.

KĄ APLANKYTI TENERIFĖJE?

  • Teidės nacionalinis parkas
    Salos viduryje stūkso ir gina didžiausio kalno Ispanijoje ir Atlanto vandenyne vardą – Teidė. Tai yra į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktas 3718 metrų ugnikalnis. Taip pat parko teritorijoje patogiai “įsitaisęs” antras pagal dydį ugnikalnis Kanarų salose – Piko Viecho (Pico Viejo) siekiantis net 3135 metrus. Teidės Nacionalinis Parkas yra it namai – ten galima sutikti daugiau nei 70 gyvūnų rūšių ir 168 augalų rūšių. Tad jeigu norite ne tik pajusti, bet ir patirti tikrąjį nacionalinio parko grožį ir subtilybes – kelionės metu šiam parkui skirkite visą dieną. Norėdami apsilankyti Teidės nacionaliniame parke bilietus ekskursijai autobusu galite įsigyti paspaudus čia

  • Loro parkas
    Parkas, užimantis net 13,5 hektarus, įsikūręs netoli Puerto de la Cruz miestelio. Jame galima stebėti pasakiškus delfinų ar orkų pasirodymus. Loro parkas – tikras gyvūnijos pasaulio lobis. Įdomu tai, jog pirma parko idėja buvo sukurti didelį papūgų rojų, bet laikui bėgant išsiplėtė į vieną iš didžiausių Kanarų salų atrakcijų. Norėdami apsilankyti Loro parke bilietus įsigyti galite paspaudus čia

  • Banginių ir delfinų stebėjimas
    Jeigu norisi tikro vandens šou, verta aplankyti organizuojamus turus. Įspūdingiausi jie – salos pietinėje ir vakarinėje dalyje. Tai – iš tiesų nuostabi atrakcija, kurios metu žydrame vandenyje beveik akis į akį susidursite su jūros gyvūnais. Kaina suaugusiam žmogui svyruoja nuo 30 iki 50 eurų, o vaikams – nuo 20 iki 30 eurų. Norėdami įsigyti bilietus paspauskite čia


  • Tūkstančio metų Drago medis
    Drago medis pasakoja savotišką istoriją. Daugybę keliautojų vyksta jį užfiksuoti bent akimis. Klausiate – kiek jam metų? Legendos byloja, jog apie 5 tūkstančius, kiti mano, kad jis skaičiuoja tik 650-ius metus. Nepaisant to, manoma, medis išaugo iš toje vietoje užmuštų drakonų kraujo.

  • Natūralūs Garachico vandens baseinai
    Tai unikalus reiškinys, kuriam įtakos turėjo Tenerifės vulkanų istorija. 18-tame amžiuje Garachico buvo labai svarbus uostas, bet išsiveržus vulkanui, visa tai pasikeitė. Dabar tai – ramybės oazė, susijungusi su vandenynu ir saugiomis pramogomis krante. Vieni baseinai pagal dydį puikiai tinka vaikams, kiti – ekstremalių pojūčių mėgėjams, mat dugną pasiekti ten itin sunku. Norėdami apsilankyti Garachico ir Icod de los Vinos ( randasi Drago medis)  miestelyje bilietus ekskursijai autobusu galite įsigyti paspaudus čia



Ir visgi, nors tai tik penkios populiariausios keliautojų lankytinos vietos, patikiname – šis pramogų sąrašas tęstųsi per kelis puslapius, nes akiai nuostabių vaizdų galima rasti ties kiekvienu kampu. Kelionės į Tenerifę komanda siūlo nuvykti ir į Tailando tematikos didžiausią Siam vandens parką Tenerifėje ( bilietus galite įsigyti paspaudus čia ), o taip pat aplankyti iki šių dienų išlikusiais autentiškais kanariečių nameliais populiarų Masca kaimelį, nuo kurio atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas.  Bilietus ekskursijai autobusi  į Mascą galima įsigyti paspaudus čia .

ĮDOMŪS FAKTAI

  • Tiek pačioje Ispanijoje, tiek Tenerifėjė, nesėkminga diena laikoma ne penktadienio 13-toji, o antradienio 13-toji;
  • Dėl savo didelio dydžio, vulkanas Teidė jūroje meta didžiausią šešėlį visame pasaulyje;
  • Maždaug 43 proc. Kanarų salų populiacijos gyvena būtent Tenerifėje;
  • Tenerifė turi tokią pačią vėliavą, kaip Škotija;
  • Viljamas Šekspyras taip dievino Tenerifėje gaminamą vyną, jog ne tik minėjo jį savo dvejose pjesėse, bet ir kasmet gaudavo Malmsey vyno barelį (1 barelis – 159 litro) kaip dalį algos.

Tenerifė susuko galvą? Keliauk atostogauti! Nieko nėra geriau nei atsigauti saulės voniose Ispanijos saloje!