La Gomera – išvaizdi ir turizmui pritaikyta sala, galinti nustebinti net išrankiausią, nemenką kelionių patirtį sukaupusį turistą. Pradedant pavyzdiniu architektūros palikimu ir baigiant natūraliais gamtos kūriniais – viskas turi savito žavesio, kuriam atsispirti nėra lengva. Čia pamirštamos tokios sąvokos kaip laikas, įtampa ar griežta dienotvarkė. Viskas aplink tiesiog kviečia sulėtinti tempą ir atsigręžti į tai, kas tikra.

Jei turistiniai žygiai jums nesvetimi, galime patikinti, kad La Gomera išlaisvins klajoklio sielą bei padės atrasti vidinę harmoniją. Prieš išvykstant pravartu pasidomėti įdomiausiomis naujos vietos kryptimis, todėl rekomenduojame apsvarstyti mūsų paruoštus variantus.

San Sebastianas pagrindinis salos miestas, tuo pačiu ir sostinė. Kadaise čia viešėjo net pats Kolumbas, ką visada kaip pasididžiavimą pabrėžia ir vietiniai gidai. Iš apčiuopiamų objektų paminėtume gotikinę ikona- Torre del Konde bokštą bei pačius didžiausius maldos namus – Asuncion bažnyčią. Pastaroji prikausto dėmesį savo įspūdingai puošniu fasadu, jau net nekalbant apie nepaprastai šviesią aurą, kurią pajunti vos peržengęs bažnyčios slenkstį.

Galbūt per daug neišsiskiriantis savo išvaizdą, bet ne ką mažiau istorine prasme svarbus atributas – Kolumbo šulinys. Tokį pavadinimą šis taškas gavo, nes anot iš lūpų į lūpas sklindančios pasakojimo, ruošdamasis keliauti į Ameriką, Kolumbas pats iš šulinio sėmęs vandenį vienam didžiausių gyvenimo iššūkių.

Kiekvienam turistui privaloma užsukti į bent vieną iš daugelio saloje veikiančių tabako parduotuvių. Čia galima įsigyti vietoje užauginto tabako ir jo gaminių, pasižyminčių didele aromatų įvairove. Na, o jei nerūkote tai bent žvilgtelėkite kaip pardavėjas susuka vieną kitą cigarą. Bus tikrai įdomu!

Trumpam atokvėpiui rinkitės kavines ir restoranus, siūlančius paskanauti vietinės virtuvės gardumynų. Be itin populiarių patiekalų iš šviežių jūros gėrybių verta išbandyti melionų sriubą, palmių medų, gofio, bei saldžiausius konditerinius gaminius.

Pasikrovę energijos atsargų leiskitės į nepaprastus nuotykius žadančią išvyką į atokiausius La Gomeros kampelius. Prieš tai, kaip nedidelį apšilimą rinkitės ekskursiją po nacionalinį Garajonay parką. Milžiniškoje teritorijoje gausu subtropiniam klimatui būdingų augalų, medžių, gan įspūdingai atrodo ir kalnų reljefas, kurį pagyvina miškingi plotai, o kur dar upeliai, kriokliai, laukiniai gyvūnai, paukščiai. Turistų patogumui įrengti pėsčiųjų takai, keliai. Įsitikinkite parko unikalumu, kurį jau įvertino pati UNESCO organizacija!

Štai pasilypėję į kokį kalną pačioje Gomeroje, giedrą dieną turėtumėte įžiūrėti Hierro bei Tenerifės salas. Nepaprastai atrodo ir ypatingo tirštumo debesys, didesniame aukštyje primenantys purų paklotą.

Kalbant apie La Gomeros gamtinę pusę, tai ši sala nusipelno tik pagiriamojo žodžio. Rodos tokia nedidukė, bet neįtikėtinai talpi! Tuo įsitikinsite iš anksto susiplanavę, o galbūt ekspromtu susiorganizavę žygį po apylinkes. Tegul šimtai kelių ir takelių jus nuveda ten, kur vyrauja lavų šlaitai, pustuštės lygumos, lauramedžių miškai, išskirtinės, didžiuliais spygliais pasidabinusios pušys, po kojomis jauti tarsi kilimu nutiestas minkštas samanas, o lėtai plaukiantys debesys sukuria idealią atmosferą svajonėms, visiškam atsipalaidavimui, kažkur toli nuo realybės, kasdienių rūpesčių bei negandų.

Laikas nestovi vietoje, todėl iš gyvenimo turime paimti viską, kas geriausia. Prie turiningai išnaudotų valandų prisideda ir kelionės, dovanojančios nepaprastą pažinimo džiaugsmą. Nepraleiskite šanso įgauti įkvepiančios patirties La Gomera saloje, o mes prižadame, kad nė sekundei nepasigailėsite tokio sprendimo.

Nakvoti La Gomeroje – tikra egzotika. Na, bent jau tikėtina jog daug kas iš draugų net nebus girdėję apie jūsų pasirinkimą. Viešbučių rezervacija La Gomeroje tokia pati kaip ir visame pasaulyje – susirandate jums patinkantį ir priimtiną variantą ir jį tiesiog užsisakote. Jeigu eigoje ką nors sugalvosite kitaip, galėsite rezervaciją nesunkiai atšaukti.

La Gomera – nuostabaus grožio ir įvairios gamtos sala. Greičiausias ir patogiausias būdas ją apžiūrėti – tai automobilio nuoma. Paprastai į šią salą turistai atvyksta vos porai dienų, ir to pilnai pakanka gana paviršutiniškam, tačiau vis tik didžiosios dalies salos apžiūrėjimui. Ir šioje vietoje automobilis be jokios abejonės yra geriausias pagalbininkas.