Leidžiant laiką namuose, rekomenduojame pasižiūrėti ir dokumentinius filmus apie keliones su tikromis patirtimis. Dokumentiniai filmai gali padėti jums susipažinti su spalvotu pasauliu, dar nepažinta kultūra, nuteikti kelionių iššūkiams.

Atrinkome žiūrovų mėgstamiausius filmus ir serialus, kuriuose begalė įvairiausių potyrių, nuostabios gamtos grožio bei netikėtų nuotykių.

Pedal the World

Jei labai mėgsti keliones ir pasivažinėjimus dviračiu, pažiūrėk Netflix esančią dokumentiką Pedal the World, kurioje pamatysi vokietį Felix Starck, kuris per vienerius metus sukorė 20 000 km ir aplankė 22 šalis važiuodamas… dviračiu. Jo kelionė varginanti, tačiau atimanti žadą.

Street Food

Niekas nepaneigs, kad didelę dalį lankomos šalies kultūros galima pažinti per tos šalies maistą. Kiekviena valstybė turi savitas maisto ruošimo, valgymo tradicijas, kurios gali patikti, gali kelti nuostabą, bet visuomet padės geriau suprasti vietos gyvenimą. Netflix paieškoje galima rasti kelių serijų dokumentiką Street Food, kurioje pasakojama apie ikoniškas maisto vietas Azijoje: Taivane, Tailande, Filipinuose, Vietname ir kitose šalyse.

National Parks Adventure

Jei mėgsti keliones ir poilsį gamtoje, tau tikrai patiks pasidairyti po gražiausius nacionalinius parkus Amerikoje. Žymus alpinistas Conrad Anker, fotografas Max Lowe ir menininkas Rachel Pohl žiūrovus supažindina su žymiausiais nacionaliniais parkais: Yellowstone, Yosemite, Glacier nacionaliniu parku, Redwood nacionaliniu parku, Everglades ir Arches.

Conan Without Borders

Jei amerikiečių vakaro šou vedėjas Conan O’Brien tau yra bent kiek pažįstamas, net neabejoju, kad patiks stebėti jo smagią kelionių dokumentiką. Fanai visame pasaulyje gali stebėti kaip jis tampa K-pop muzikos žanro žvaigžde Korėjoje, mokosi šokti rumbą Kuboje, filmuojasi telenovelėje Meksikoje bei filme Romoje ir keliauja po Izraelį. Galbūt dauguma kelionių dokumentikų neprivers garsiai juoktis, bet ši tikrai tai padarys.

Expedition Happiness

Tas pats vaikinas, Felix Starck, apvažiavęs pasaulį dviračiu, sukūrė dar vieną kelionių dokumentiką kartu su Selima Taibi, kurioje galima matyti jų kelionę po Ameriką su amerikietišku mokyklos autobusu. Kartu su savo šunimi jie leidžiasi į kelionę nuo Aliaskos iki Meksikos.

Virunga

Kongo respublikoje filmuota, Oskarui nominuota dokumentinė, širdį paliečianti juosta Virunga pasakoja apie žmones, rizikuojančius savo gyvybe tam, kad išgelbėtų Afrikos nacionalinį parką ir jame gyvenančias nykstančias gorilas.

Magical Andes

Nuo Argentinos iki Kolumbijos, ši įkvepianti dokumentika sukasi aplink penkis žmones, pasakojančius apie jų ryšį su Pietų Amerikos kalnais.

The Dawn Wall

El Capitan uola Yosemite nacionaliniame parke JAV yra labai žymi alpinizmo vieta. Dawn Wall arba aušros siena uola taip vadinama yra dėl to, kad tai yra pirasis objektas visame slėnyje, kurį apšviečia tekanti saulė. Šia sienas niekas prieš tai nėra lipęs nenaudojant alpinizmo įrangos (išskyrus įrangą, skirtą apsaugoti nuo kritimo), kol tai padarė alpinistai Tommy Caldwell ir Kevin Jorgensen. Dokumentikoje pasakojama apie metų metus trunkančias treniruotes bei alpinistų motyvaciją.